Reiki

Reiki

ReikiReiki is een Japans woord en betekent Universele Levensenergie, de kracht waaruit alles is opgebouwd en alles met elkaar verbonden is.
REI betekent universeel en KI staat voor de vitale levenskracht.
Andere benamingen hiervoor zijn: Chi, Prana, Licht, Ka, Orgon, Oki, Jesod, enz.
Dit heeft niets te maken met geloof, religie, cultuur, leeftijd of huidskleur … het is er voor iedereen… planten, dieren en mensen. Het leert ons dat alle leven heilig is in al zijn aspecten. Alles wat leeft heeft deze energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte.
Reiki is helende energie die een genezend en voedend effect heeft op ons lichaam, geest en gevoelsleven. Dit is geen techniek of methode, de manier waarop het wordt doorgegeven aan anderen is dat wel.
Wanneer je een Reiki behandeling ontvangt wordt deze kracht door je energiesysteem opgenomen en stimuleert op deze manier je algemene gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.
Reiki is erop gericht de complexe energie binnen de cellen weer in balans te brengen. Iedereen bezit de gaven om die energie vrijelijk in zich op te nemen en door te geven, maar door het verdringen van emoties en door onwetendheid, wordt bij heel wat mensen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd.
Door deze blokkades kan de universele levensenergie niet meer goed doorstromen en dit geeft ziekte tot gevolg.
Door middel van handoplegging wordt Reiki door het lichaam gestuurd.
De behandelaar werkt als kanaal met energie uit de onuitputtelijke bron – Universele levensenergie- en wordt zelf ook opgeladen.
Het is niet mogelijk om deze kracht te “sturen”, de ontvanger, of het nu gaat over een plant, dier of mens zal enkel de energie tot zich nemen die deze op dat moment nodig heeft voor het eigen groeiproces. 
Reiki ontspant, geeft je rust en versterkt het afweersysteem dat je helpt je lichaam en geest te ontgiften.
Het is een stuwende kracht en spreekt ons zielswezen aan in haar verlangen naar innerlijke groei. Vanuit de diepe wijsheid en liefde, inherent aan deze grote energiestroom worden we aangespoord ons leven in handen te nemen. De creatieve krachten worden aangesproken, het verlangen om verantwoordelijkheid op te nemen voor ons eigen leven wordt geactiveerd en de intuïtieve waarneming gestimuleerd. Eigenlijk worden we opnieuw in contact gebracht met ons ware zelf, dat zich door de beperkingen van ons leven niet volledig kan uitdrukken. 
Reiki is een machtig middel voor fysiek welzijn en tevens voor de verruiming van het bewustzijn
Ook deze behandeling gebeurt liggend op een massagetafel met kleding aan ( enkel schoenen uit ) en duurt ongeveer 1.30 uur
Nota:
Reiki heeft niet tot doel om een reguliere behandeling of medicatie te vervangen, maar wel om genezingsprocessen te bevorderen en te verzachten.