Quartz

healing with gemstonesEdelstenen en mineralen en hun geneeskrachtige werking zijn al eeuwenlang bij mensen bekend, zo is uit opgravingen gebleken.
Het dragen van edelstenen tegen geestelijke of lichamelijke klachten is al een zeer oude therapie. Vele natuurvolken wisten al heel vroeg dat stenen geneeskrachtige invloed uitoefenen op het denken en voelen.
Ze werden bijvoorbeeld als talisman, amulet of zegel gedragen, al dan niet voorzien van inscripties of afbeeldingen.

Edelstenen en dus ook edelsteentherapie wordt nu nog steeds gebruikt om het lichaam de kracht en energie te geven om zichzelf te herstellen. De therapeutische werking van edelstenen berust op de energietrillingen van deze stenen uit de natuur. De energietrilling van de mens is niet stabiel, die van een edelsteen wel. Door een edelsteen te dragen wordt de menselijk aura, die uiteraard ook uit energietrillingen bestaat, positief beïnvloed.
Een ziekte of klacht wordt meestal veroorzaakt door een afwijkende frequentie in de trillingen van een orgaan of plaats in het lichaam. Door het dragen van een bepaalde steen ( ofcombinatie van stenen ) is de invloed vaak zo groot dat klachten en/of ziektes kunnen verdwijnen of toch aanzienlijk verminderen.
Edelstenen kun je gemakkelijk bij je dragen en zo hun werking laten doen. Maar ook in huis geplaatst, bijvoorbeeld een edelsteen in ruwe vorm als sfeerlicht, of in vorm geslepen als bol of piramide zal de steen werkzaam zijn.
Als je een steen op het lichaam draagt, heeft deze invloed op lichaam & geest. Draag je een steen op je kleding, heeft hij invloed op je omgeving. Het is mogelijk dat een steen na een paar dagen of weken spontaan scheuren gaat vertonen of dat er stukjes vanaf springen. Dit is een teken dat hij heel goed gewerkt heeft, maar de werking is dan weg en moet een nieuwe steen aangeschaft worden. Je moet dan zeker niet stoppen met het dragen van een steen. Gooi de steen dan niet in de vuilnisbak, maar begraaf hem in de grond, waar hij oorspronkelijk vandaan komt.
Daarnaast kunnen edelstenen gebruikt worden bij een healing of ritueel en als elixer.

Edelsteen elixer

De krachtige vibraties van edelstenen zijn makkelijk overdraagbaar op water. Op deze manier kunt u vrij simpel een edelsteen elixer maken, een edelsteen essence, door ze op de huid te gebruiken of aan het badwater toe te voegen. Dit kan niet zomaar met alle stenen aangezien sommige stenen giftig zijn en dus niet geschikt om direct op de huid te gebruiken of voor inwendig gebruik! Informeer u eerst.
Meer gedetailleerde informatie over alle edelstenen: http://www.edelstenenenmineralen.nl
Een heel goed boek is “De kristallengids” van Judy Hall – (ISBN:9789059203389)

Schermafbeelding 2014-05-29 om 20.54.02

 

“Quartz ”
Rue du pont neuf 37 – 1000 Brussel
Tel: 02/223.03.85


Lijstje met elixers en de kwaal waar ze tegen helpen:

Amazoniet: brengt de stofwisseling in balans.

Amber: werkt als antibioticum, verhelpt keelproblemen.

Amethyst: Geeft inspiratie en wijsheid. Zorgt voor optimale ontspanning. Dromen worden verhelderd.

Aventurijn: Zorgt voor een goede nachtrust. Woede wordt verzacht en ergernissen verdwijnen.

Bergkristal: Het concentratievermogen verbetert. Heeft een positief effect op het zelfvertrouwen en zorgt voor innerlijke stabiliteit.

Blue lace agaat: Behandelt ooginfecties.

Fluoriet: doorbreekt blokkades in het etherische lichaam. Weert virussen.

Heliotroop/Bloedsteen: verhelpt constipatie en emotionele stagnatie.

Hematiet: versterkt grenzen.

Jade: Heelt oogaandoeningen.

Magnesium: helpt bij fysieke en psychische uitputting

Malachiet: harmoniseert het fysieke, geestelijke, emotionele en spirituele, aardt het lichaam. Gebruik alleen getrommelde stenen.

Mosagaat: behandelt schimmelinfecties.

Rozenkwarts: De steen van het hart. Bevordert liefde en romantiek. Zorgt voor vitaliteit en stimuleert de daadkracht.

Zwarte Toermalijn: biedt psychische bescherming en weert elektromagnetische smog. Is goed tegen jetlag . Verwijdert giftige energie uit emoties, lichaam en geest