Voetreflexologie

Voetreflexologie is een eeuwenoude techniek die al door de oude Egyptenaren werd beoefend. Ook bij Indianen en Chinezen is deze techniek al lang bekend.

Knellende schoenen, te hoge zolen of hakken… onze voeten krijgen zo weinig goede aandacht. Nochtans brengen ze ons overal naartoe. Onze voeten zijn onze basis die ons een leven lang dragen.

De mens is het verleerd om veel blootvoets te lopen. Lopen op gras of zand is nochtans een natuurlijke vorm van voetreflexologie…

De toestand van de voet geeft aanwijzingen over de toestand van het lichaam, maar ook de geestelijke en emotionele aspecten zijn op de voet te vinden.

Schermafbeelding 2015-03-12 om 22.37.38

Onze voeten zijn als het ware een spiegel van ons hele lichaam.

Voetreflexologie is een eeuwenoude techniek die al door de oude Egyptenaren werd beoefend. Ook bij Indianen en Chinezen is deze techniek al lang bekend.

Het is dan ook een natuurlijke, unieke en efficiënte techniek waarbij de reflexzones op de voeten met de duim en de vingers worden bewerkt. De zones, ook wel drukpunten genoemd, geven een impuls naar de corresponderende organen en lichaamsdelen.

Als voetreflexoloog gaan we er van uit dat elk orgaan en elk lichaamsdeel door energiestromen met een bepaalde plaats op de voet is verbonden.

Reflexzonemassage is een volkomen veilige ontspanningstherapie, met als doel de lichaamsfuncties te normaliseren, verlichting van spanning en stress, verbetering van de doorbloeding en het opheffen van blokkades in het zenuwstelsel. Ook zonder deze klachten kan reflexologie u goed doen.

Hoe gaan we te werk ?

Voetreflexologie is geen “vlug- vluchten, snel – snel ”behandeling.

Daarom wordt de nodige tijd voorzien om van elke behandeling een super moment te maken.

De sessie duurt ongeveer 1.30 uur

– Eerst volgt een intake gesprek over de fysieke en emotionele ongemakken

– Opmaak van een behandelingsfiche

Dan mag je comfortabel plaats nemen in een zetel. Eerst bekijk ik je voeten, om zo zicht te krijgen op de gebieden die gespannen zijn of juist eerder leeg en energieloos.

Beide voeten worden behandeld. Eerst beginnen we met het losmaken van je voeten. Op die manier komt er ontspanning in pezen, spieren en gewrichten en heeft de behandeling meer effect. Daarna behandel ik via reflexpunten de verschillende delen van je lichaam. Ik geef wat meer aandacht aan die zones op je voet die gerelateerd zijn aan je klachten. De sessie wordt beëindigd met ontspannen afstrijken en integratie en daarna is er ook ruimte voor een nabespreking.

Na elke behandeling is het noodzakelijk voldoende water te drinken om de vrijgekomen afvalstoffen te verwijderen.

Voetreflexologie kan onder andere helpen bij:

 • Nek-, rug- en schouderklachten
 • Darmklachten
 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn en migraine
 • Neerslachtigheid
 • Spier- en gewrichtsklachten
 • Slaapstoornissen
 • Ademhalingsproblemen
 • oorsuizingen


Verder is voetreflexologie geschikt om:

 • Je beter te leren ontspannen
 • Je weerstand te optimaliseren
 • Jezelf meer in harmonie te brengen

Voetreflexologie is geen wondermiddel en kan geen arts vervangen. Een arts kan een diagnose stellen en medicatie voorschrijven. Een voetreflexologist doet dit niet.

Hij/zij gaat na waar de natuurlijke weerstand verstoord is en tracht dit te herstellen of te verbeteren. Hierdoor is voetreflexologie een goede manier om preventief en complementair aan uw welzijn te werken.