De magie van boomknuffelen

Schermafbeelding 2015-04-01 om 23.45.06Schermafbeelding 2015-04-01 om 23.46.06Misschien klinkt het allemaal wat idioot, maar wist je dat een boom knuffelen je gezondheid kan verbeteren?

Eigenlijk hoef je de boom zelf niet aan te raken om van de genezende krachten te kunnen genieten. In de buurt zijn van bomen en planten is genoeg.

Het is reeds wetenschappelijk aangewezen dat bomen een positief effect hebben op depressie, concentratie problemen en het wegnemen van hoofdpijn.

Boomknuffelen is geen nieuwe ontdekking, in de oudheid had men reeds weet van hun invloed op de gezondheid.

 

Ook nu tonen verschillende testen met kinderen aan dat de interactie met planten en bomen op het psychische en fysische vlak inwerken.

Hoe werkt dat dan eigenlijk?

Alles in de wereld vibreert, alles is letterlijk vibratie. Verschillende vibraties beïnvloeden ons gedrag.

Dus wanneer iemand een boom aanraakt, of in de nabijheid is van een boom, zal het andere vibratie patroon van de boom invloed hebben op het biologische lichaam.Schermafbeelding 2015-04-01 om 23.45.32

Alles in het universum trilt, bestaat uit vibratie … moleculen,water … ALLES.

Wanneer we dit feit combineren met de verbazingwekkende eigenschappen van water, namelijk dat water z’n vibratie de hele tijd verandert.

70% van het menselijk lichaam bestaat uit water en water vinden we ook in de bomen.

Zo zal het trillende water in de boom door vibratie zijn eigen trilling doorgeven aan het menseliik lichaam dat tegen de boom gedrukt is. Dit zorgt ervoor dat je rustig wordt, dat je je beter voelt.

Het gaat hem allemaal om VIBRATIE en WATER ­čÖé

schermafbeelding-2017-01-30-om-21-13-53 schermafbeelding-2017-01-30-om-21-14-55

 

 

 

 

 

 

 

 

In Japan is boomknuffelen de normaalste zaak van de wereld. Op deze manier absorberen ze de wijsheid van oude wouden en bossen. Men gaat er wandelen tussen de bomen om zo het immuunsysteem te stimuleren en negatieve energie weg te nemen.

Bomen worden er aanzien als een bron van universele energie om emotionele en fysieke genezing te bewerkstelligen.

Heb respect en ontzag voor de levenskracht van deze mastodonten van de natuur…

Stel je voor dat de dokter je een uur boomknuffelen per dag voorschrijft, in plaats van medicijnen met verschillende neveneffecten.

Deze methode klinkt misschien absurd, maar wat heb je te verliezen?

De moeite om het eens uit te proberen zou ik zeggen!

 

Wil je hierover een meer gedetailleerde wetenschappelijke uitleg, lees dan eens het boek van Matthew Silverstone ” Blinded by science “