Rabarbertaart

Met dit regenweer zien we de rabarber in de tuin met het blote oog groeien.

Als we niets ondernemen, hebben de slakken hun buikje rond gesmuld met de stengels en krijg jij enkel de bladeren voorgeschoteld.

Dus … handen uit de mouwen en we gaan aan het rabarbertaart bakken.

Schermafbeelding 2016-06-07 om 21.26.12

Flan Végan:

75g gierstbloem

75g amandelbloem

5g agar agar

50g xylitol

50g kokosbloesemsuiker

1/4tl stevia

3 tl no egg gemengd met 6 El water

125ml vegetale (amandel) melk

Aan de slag

700ml melk aan kook brengen.

Andere ingrediënten mengen met rest koude melk.

Kokende melk bij koude melk mengen en zachtjes weer laten koken tot dik wordt.

Daarna in taartbodem doen en taart bakken.

 

Taartbodem:

30g gierstbloem

30g quinoabloem

60g foniobloem of kastanjebloem

2g psylliumvezels

60g amandelbloem

20g kokosbloem

1,5el arrowroot

1 tl no egg opgelost in 2 El water

20g kokosbloesemsuiker

40g wit amandelpoeder opgelost in 80ml water

Snuifje zout

Aan de slag

Alles mengen tot deegje, kneden en uitrollen onder plasticfolie.

Deeg in de bakvorm doen, stukken rabarber op de bodem schikken, flan toevoegen en in de oven steken.

45 minuten in een oven aan 175 graden.

Checken of de rabarber gaar is, anders nog wat langer laten bakken.

Schermafbeelding 2016-06-07 om 21.27.01

Smakkelijk en S M U L L E N maar! 🙂