Met dit regenweer zien we de rabarber in de tuin met het blote oog groeien.
Als we niets ondernemen, hebben de slakken hun buikje rond gesmuld met de stengels en krijg jij enkel de bladeren voorgeschoteld.
Dus … handen uit de mouwen en we gaan aan het rabarbertaart bakken.
Flan Végan:
75g gierstbloem
75g amandelbloem
5g agar agar
50g xylitol
50g kokosbloesemsuiker
1/4tl stevia
3 tl no egg gemengd met 6 El water
125ml vegetale (amandel) melk
Aan de slag
700ml melk aan kook brengen.
Andere ingrediënten mengen met rest koude melk.
Kokende melk bij koude melk mengen en zachtjes weer laten koken tot dik wordt.
Daarna in taartbodem doen en taart bakken.
Taartbodem:
30g gierstbloem
30g quinoabloem
60g foniobloem of kastanjebloem
2g psylliumvezels
60g amandelbloem
20g kokosbloem
1,5el arrowroot
1 tl no egg opgelost in 2 El water
20g kokosbloesemsuiker
40g wit amandelpoeder opgelost in 80ml water
Snuifje zout
Aan de slag
Alles mengen tot deegje, kneden en uitrollen onder plasticfolie.
Deeg in de bakvorm doen, stukken rabarber op de bodem schikken, flan toevoegen en in de oven steken.
45 minuten in een oven aan 175 graden.
Checken of de rabarber gaar is, anders nog wat langer laten bakken.