Last van een griep, verkoudheid en keelpijn?

 

Dit “drankje” is namelijk ideaal voor een aankomend griepje, fikse verkoudheid en keelpijn.

Simpel, doeltreffend, gezond en lekker!

Het enige wat je nodig hebt zijn uiteraard de ingrediënten en een mooie afsluitbare pot, dat is alles!

 

We hebben nodig;

  • 3 biologische citroenen. Snij deze vervolgens in dunne schijfjes, zie plaatje.
  • Pot rauwe biologische honing. Jouw keuze maar laat de honing met toegevoegde suikers staan.
  • 5 cm. verse gember. Eerst schillen en vervolgens in schijfjes snijden
  • Snufje kaneel

Schermafbeelding 2015-09-23 om 22.28.34

Citroen : bevat veel vitamine C, wat goed is voor het immuunsysteem en de vrije radicalen in het lichaam neutraliseert. Hierdoor neemt de ontsteking en zwelling af.

Gember: helpt je de gifstoffen in het lichaam aanwezig, uit te zweten. Dit is nodig bij griep of een verkoudheid. Gember helpt ook bij een maag die overstuur is, duizeligheid, overgeven, koud zweet.

Honing: verzacht keelpijn en onderdrukt hoest. Dit geeft het lichaam de kans om tegen de infectie te vechten en koorts te verminderen.

Bereiding

Doe al deze ingrediënten in een mooie pot (staat wel zo leuk) even roeren en vervolgens zet je deze in de koelkast. Het wordt een soort karamel-achtige siroop en dan is je anti-griep siroop al gereed! Maak er een kop thee van. Neem een theelepel siroop, doe er kokend water overheen en zo heet mogelijk opdrinken, heerlijk! Wil je verder gaan dan een heerlijke smaak en dat willen we als we de griep hebben, dan neem je af en toe een theelepel van dit mengsel. Want honing verliest natuurlijk wel enzymen boven de 40 graden. Je kan de siroopachtige substantie ca. 2 a 3 maanden in de koelkast bewaren. Tegen die tijd is de verkoudheid wel over denk ik 😉

 

Bron: simplegreensmoothies.com